Kapper

Peter Platel (1966), Belgisch topkapper, werd bij het brede publiek bekend als de kapper van het TV-programma De Heren Maken De Man. Sinds 2016 is Peter Platel het gezicht en de her-bedenker van de grootste fotowedstrijd van Europa voor kappersstudenten, de Joico School Contest.

Ondernemer

Als gedreven ondernemer staat Peter Platel reeds 25 jaar aan het stuur van De Wakko Kapper. Hij leidt en begeleidt met veel passie en gedrevenheid zijn fantastisch team. Voor Peter komen de mensen eerst. Het is zijn persoonlijke missie om elke dag opnieuw op een authentieke, inspirerende en motiverende manier een bijdrage te leveren die het verschil maakt, zodat hijzelf en de mensen rondom hem kunnen groeien naar de beste versie van zichzelf.

De Wakko Kapper is een groep Joico Ambassador Salons met vestigingen in Antwerpen, Brussel en Gent. De Wakko Kapper onderscheidt zich van de meeste andere kapsalons door te 'knippen op droog haar' en viert in 2017 zijn 25-jarig bestaan.

Schrijver

Met Hou Van Haar maakt Peter Platel in 2015 zijn debuut als schrijver. Met de theaterbewerking van Hou Van Haar keert hij terug naar zijn liefde voor de scène. Peter blogt ook op peterplatel.blogspot.be over kappers en kapsels, mode en kunst, boeken en schrijvers, sex en transgender. Zijn tweede boek, 101 Tips voor Gezond, Gelukkig en Glanzend Haar wordt naar aanleiding van het 25-jarige jubileum van De Wakko Kapper vanaf 1 maart 2017 in het Nederlands en het Frans verdeeld. De Engelse vertaling van 101 Tips verschijnt in het voorjaar van 2018.

Coach

Peter schoolt zich constant bij en blijft groeien. Gepassioneerd door positieve psychologie en zelfontwikkeling doet hij er alles aan om van “De Wakko Kapper” een unieke werkplek te maken. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis. Geïnspireerd door de wetenschap en ervaring die hij in 25 jaar in de kapperssector heeft opgebouwd, helpt hij andere kappers en ondernemers zodat ook zij verder kunnen groeien.

Vanaf 2008 heeft Peter deelgenomen aan een reeks self-development seminaries met de wereldbefaamde auteur, life coach en motivational speaker Anthony Robbins, wat geleid heeft tot zijn functie als Senior Leader voor de Anthony Robbins Company. Aan het Chopra Center in Carlsbad, Californië, wordt Peter in 2011 de eerste Belgische Vedic Master onder leiding van bestseller auteur, arts en mind-body specialist Deepak Chopra.

Vanaf 2018 is Peter internationaal onderweg met zijn programma Zeven Strategieën voor een Succesvol Salon (boekbaar in het Engels en Nederlands). Peter zien en horen spreken is elke keer opnieuw een unieke, inspirerende en entertainende belevenis.

Wereldverbeteraar

Peter Platel is de oprichter van Make Up 2 Make Up, een Belgische vzw die de transgender gemeenschap in Kathmandu, Nepal, ondersteunt. Make Up 2 Make Up organiseert sedert 2008 opleidingen Engels, haartooi en make-up in Kathmandu. Dit geeft hen die anders aan de rand van de maatschappij verdwijnen het nodige zelfvertrouwen en een gedegen basis voor een job op de reguliere arbeidsmarkt.